Dejan Krstić

Fitnes Trener i Lifestyle Medicine Practitioner

Sve je pocelo 2003 godine na moj četrdeseti rođendan. U to vreme sam vec 10 godina ziveo u inostranstvu. I kao po običaju, a posle dosta muke a I sreće moglo bi se reći da je situacija na ekonomskom planu bila zadovoljavajuca. To se na žalost nebi moglo reci kada je moje zdravstveno I fizičko stanje bilo u pitanju.
Od stomaka tesko da sam mogao nazuti cipele. Imao sam prekomernu tezinu, fizičkim aktivnostima se nisam bavio I pušio sam paklu cigareta na dan. Odlučio sam da to moram sve is korena promeniti. I Kako to Englezi nazivaju odabrao sam metodu ‘Cold turkey’.
U prevodu napravio sam rez I za 180 stepeni promenio svoje životne navike:
- Prestao sam da pušim
- Izabrao dijetu
- Krenuo se baviti sportom
Već nakon par meseci sam osetio drastična poboljšanja a nakon 6 meseci sam već u neverici stajao ispred ogledala I pitao se : Kako je moguce da se moj izgled tako drasticno promenio?
Sposobnost ljudskog organizma da za tako kratko vreme izbrise posledice visegodisnjeg “samouništenja” su me fascinirale.
Kako je vreme odmicalo moje interesovanje u sferi zdravlja, fizichkog I mentalnog je postajalo sve veće I veće.
Napravio sam korak dalje stekao formalna obrazovanja kao sto su sportski trener-fitnes instruktor, nutricionista i ayurveda konsultant i promenio karijeru. Jednom reciju postao sam Naturopata.
Nakon 28 godina življenja I rada u zemljama kao sto su Južno Afrička Republika, Amerika, Kanada I u poslednje vreme Nemačka, odlucio sam se 2021 godine vratiti u Srbiju I ponuditi svoja stečena znanja I iskustva.
Svima onima koi su zainteresovani da na prirodan nacin dovedu svoje telo u homeostazu na fizichkom hemiskom I emocionalnom planu I na taj način kontrolišu bolesti izazvane modernim načinom života i sa nadom da ljudi širom sveta sve više I više posvećuju pažnju svom zdravlju i dugovečnosti, poručujem:
- Zdravlje nema Alternativu a ni Granice!
- Zdravlje nije sve ali sve je ništa bez zdravlja!

Gulaj Turdumambetova-Krstić

Oftalmolog

Gulaj Turdumambetova-Krstić provela je detinjstvo i mladost u Sibiru, Mađarskoj i Azerbejdžanu. Medicinsko obrazovanje stekla je kao lekar u Biškeku. Kasnije je napisala disertaciju i stekla naučni naziv Dr.med. u Nemačkoj i ima 15 godina iskustva u nemačkim klinikama kao oftalmolog.
Pre 10 godina boravila je u Indiji i upoznala se iz prve ruke sa meditacijom I Indijskom tradicionalnom medicinom. Od tada je meditacija sastavni deo njenog života.

Nakon što joj je pre 2 godine dijagnostikovan rak, počela je pomno da proučava epigenetiku, sve faktore koji utiču na zdravlje. Zahvaljujući intenzivnoj meditaciji, jogi, promenama u ishrani, stavovima, opraštanju, dijetetskim suplementima itd., uspešno se oporavila nakon lečenja.

Nakon preseljenja u Srbiju, domovinu svog voljenog supruga, Gulaj nastavlja svoj konsultantski rad za svoju nemačku kliniku kao lekar onlajn i oflajn i verna je podrška Dejanu u njegovom poslovnom projektu u Novom Sadu.

FAQ

Šta je to HRV?

HRV (heart rate variability) je varijabilnost srčanog ritma i pomaže nam da analiziramo
stanje našeg vegetativnog sistema. Tom metodom se utvrdjuje da li je dominantan naš simpatetički ili parasimpatetički sistem i time utvrdjujemo nivo stresa našeg organizma.

Koje metode koristite u Vašem radu?

Asesment fizičkog, bio energetskog i emocionalnog balansa Vašeg organizma kroz konsultacije u trajanju od 45 min, puls dijagnostikom Veda Puls tehnologijom i Biorezonantnom Kvantnom Analizom u trajanju od 120 min.

Da li Vaši saveti, metode treninga i tretmani zamenjuju savete lekara i medicinsku terapiju?

NE!
Samo Vaš lekar je ovlasćen i nadležan da prepisuje i koriguje terapiju u slučaju da sledeći moje savete o zdravom načinu života i ishrani poboljšate Vaše zdravstveno stanje.